Sosyal Medya

Güncel

Kırımoğlu: Kırım’ı asla terk etmeyi düşünmüyoruz

Kırım Tatar halkının lideri Kırımoğlu, Kırım’ı asla terk etmeyi düşünmediklerini belirterek, Tatar kültürü, gelenekleri ve varlığını korumak için mücadeleye devam edeceklerini söyledi



Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil KırımoÄŸlu, Kırım’ı asla terk etmeyi düşünmediklerini belirterek, Tatar kültürü, gelenekleri ve varlığını korumak için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Strazburg’da devam eden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu çerçevesinde, Kırım Tatar Milli Meclisi BaÅŸkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün serbest bırakılması ve Kırım’ın iÅŸgaline son verilmesi amacıyla bir konferans düzenlendi.

Kırım’da son dönemde yaÅŸananlara dair kısa film gösterimiyle baÅŸlayan konferansın açılışında konuÅŸan KırımoÄŸlu, “Kırım’da Tatarlara ait tüm varlık nedenleri yok edilerek yerine Rusya yerleÅŸtirildi. Tatarların evlerine iÅŸaret konuldu. Ä°nsanlar Kırım’ı terk etmeye zorlandı. Cenevre SözleÅŸmesine göre yerli halk göçe zorlanamaz ve baÅŸka yerden insanlar getirilip buralara yerleÅŸtirilemez. Rusya ÅŸu an bu suçu iÅŸliyor.” dedi.

Rusya’nın sürekli olarak Kırım’ın kendi toprakları olduÄŸunu tekrarladığını kaydeden KırımoÄŸlu, “Buna raÄŸmen uluslararası kamuoyu ve kuruluÅŸlar Kırım'ın iÅŸgal altında olduÄŸunu kabul ediyor.” ifadelerini kullandı.

Sürgün ve soykırımdan sonra anavatanlarına yeniden kavuÅŸtuklarını kaydeden KırımoÄŸlu, “Biz Kırım’ı terk etmeyi düşünmüyoruz ve Kırım’da Tatar kültürü, gelenekleri ve varlığını devam ettirmek için sonuna kadar mücadele edeceÄŸiz. Buradan tüm dünyaya çaÄŸrımız da bu yöndedir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.